In Nederland al meer dan 40 jaar. En wereldwijd al ruim 160 jaar. Onze medewerkers zorgen ervoor dat ondernemers simpel, veilig en efficiënt met alle vormen van betalen kunnen omgaan. Brink’s adviseert ook internationale organisaties die op zoek zijn naar optimalisatie van processen en kostenefficiëntie. Zo stelt Brink’s organisaties in staat om de totale betaaldienstverlening bij één partner onder te brengen.

In 2021 stopten we meer dan 1 miljoen keer bij onze klanten. En ruim 7.000 retailoplossingen, zoals slimme kluis oplossingen, verzorgen wij voor hen. En dat worden er dit jaar nog meer.

Onderdeel van 'The Brink’s company'

Brink’s Solutions Nederland is onderdeel van The Brink’s Company, een beursgenoteerd bedrijf (NYSE:BCO). Actief in 100 landen, operererend vanuit 52 landen werken er ruim 76.500 werknemers dagelijks voor onze klanten. 
Verspreid over het land heeft Brink’s 5 operationele locaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.  In Nederland werken er ruim 1.000 medewerkers. 
Wekelijks levert Brink’s diensten op ruim 55.000 plekken voor meer dan 6.500 klanten verspreid door heel Nederland.

In Nederland zijn we al ruim 40 jaar actief.

Geschiedenis

Brink’s is ontstaan in 1859. In de 160 jaar sinds onze oprichting is er enorm veel veranderd. Wat is gebleven, is onze gedrevenheid. De verantwoordelijkheid die we voelen in het uitvoeren van een betekenisvolle taak: zorgen dat mensen overal ter wereld veilig kunnen betalen. Dankzij onze rijke ervaring ontwikkelen wij samen met onze partners nog steeds oplossingen om veilig te kunnen blijven betalen.

Het eerste aandeel van het bedrijf werd in 1879 verkocht onder de naam "Brink's Express Company".

1973 Securicor opent de eerste twee Nederlandse vestigingen (in Amsterdam en Rotterdam), voor geldtransport, bewaking en pakketdienst. 
1981 Fusie van het Nederlandse Waardetransport (onderdeel van de NVD) en de geld- en waardevervoerstak van Securicor. De nieuwe naam: Geldtransport Nederland.
1987 Nederlands Waardetransport opent de MuntTelCentrale in De Meern, de eerste in zijn soort in ons land. In 1992 verhuist de centrale naar zijn huidige locatie: Nieuwegein.
1989 De PTT neemt Geldtransport Nederland over. Het hieruit ontstane Geldnet telt drie aandeelhouders: PTT (50 %), Securicor (25 %) en de Nederlandse Veiligheidsdienst (25 %). In 2005 wordt Geldnet uiteindelijk Group 4 Securicor Cash Services.
1991 Geldnet neemt de eerste drie pinautomaten op in haar routes.
1995  Start aanbieden van totale cashmanagementoplossingen
2000 Overname van vier telcentrales van Albert Heijn. 
2003 Geldnet neemt de verantwoordelijkheid voor de muntvoorraad over van De Nederlandsche Bank.
2007 Als eerste waardetransporteur behalen we het VBP-keurmerk.
2008  Start recirculatie van bankbiljetten voor De Nederlandsche Bank.
2008 Introductie van Brink's Collect Light. Laagdrempelig geldtransport voor kleine ondernemers.
2011 Overname van Munt Centrale Holland BV waarmee het ook oplossingen kan aanbieden voor het managen van munten. 
2012 Introductie van Direct Credit waardoor ondernermers de volgende werkdag al over de contante geldomzet beschikken op hun bankrekening.
2014 Introductie van slimme kluisoplossing: Brink’s Complete waarmee cash management technologie ook toegankelijk wordt voor kleinere ondernemers.
2015 De eerste betaalvoorziening voor politie en marechaussee (cash, pin en creditcards).
2017 Naast cash biedt Brink’s ook de verwerking van electronische betalingen aan: Brink’s Cards.
2020 G4S Cash Solutions wordt overgenomen door Brink’s.
2020  Brink’s introduceert Managed Solutions waarmee internationale retailers en financiële instellingen hun cash stromen centraal kunnen regelen.
2021  Introductie van de Paystation, de gesloten kassa oplossing met beveiligde inktcassette. Het vervangt alle handelingen aan de kassa bij contante betaling. 
2021 Lancering van de COIN oplossing, een muntinname en -uitgave automaat waarmee klanten met hun betaalpas zowel losse munten storten als muntrollen (wisselgeld) kunnen opnemen. 
2021 Introductie van de RetailBox, een kluis-in-huis om cash af te storten in de back-office terwijl je de volgende dag al over je geld beschikt op je bankrekening.