Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten. Je betaalt een vast bedrag van € 22,50 per verpakking inclusief geldverwerking en verzekering.

Hoe werkt Brink's Collect Light?
Je meldt je snel en gemakkelijk binnen 10 minuten online aan via www.brinks.nl. Brink's haalt het contante geld bij je op in kleine, onopvallende voertuigen en verwerkt deze in haar professionele telcentrales. Binnen 2 werkdagen is het geld gestort op je bankrekening. Vanaf het eerste transport is de omzet verzekerd. Via het online portal, Brink's 24Seven, bestel je bovendien eenvoudig wisselgeld of een extra transport.

Zo leg je de veiligheidsenvelop op goed klaar voor transport!
Brink's Collect Light werkt met speciale veiligheidsenveloppen, die je van Brink's krijgt. Op deze enveloppen noteer je je locatiecode, de code van de Brink's-geldtelcentrale en de datum van storting. In deze enveloppen stop je de losse stapel biljetten, dus zónder paperclips en elastiekjes en niet gevouwen. Je mag maximaal € 5000,- per envelop verpakken.

Vervolgens plak je de hechtstrip goed dicht over de hele breedte van de verpakking. Onze medewerker neemt alleen correct verzegelde en onbeschadigde veiligheidsenveloppen mee. Als je ook munten mee wilt geven, dan gebruik je hiervoor de aparte doorzichtige muntenverpakking.

Hoe bestel je wisselgeld bij Brink's Collect Light?
Is je wisselgeld bijna op? Wisselgeld bestellen kan heel eenvoudig! Via Brink's 24Seven bestel je wisselgeld. Je stelt zelf je pakket munten samen. Bij het eerste volgende Brink's Collect Light geldtransport leveren we het geld bij je af.

Mijn geld is onderweg, en dan…
Bij het ophalen van Brink's Collect Light geven we je een bewijs van overdracht van je geld. Als je je geld overgedragen hebt aan de transporteur van Brink's en het geld in de transportkoffer zit, dan teken je voor overdracht. Vervolgens krijg je het bewijs van overdracht. Vanaf dat moment is Brink's verantwoordelijk voor het geld, en ben jij verzekerd van de waarde.

Onze waardetransporteur neemt je storting mee naar een van de Brink's-geldtelcentrales. Daar tellen en controleren we het geld. Binnen twee werkdagen schrijven wij het opgehaalde bedrag bij op je bankrekening. Zo hoef je dus niet meer de deur uit om te storten. Wel zo handig en veilig, toch?