Parkeerbedrijf Arnhem al 8 jaar tevreden met Brink’s

22 sep 2011

Het Parkeerbedrijf beheert alle automaten op straat en drie parkeergarages in de stad. Dat zijn Langstraat, Musis en Centraal. Parkeerbedrijf Arnhem beheert daarnaast de vergunninghoudersplaatsen en het afgesloten voetgangersgebied en geeft parkeerbekeuringen uit. In 2003 zijn ze voor het automatenbeheer overgestapt naar Brink's. Soederhuizen: "We waren niet tevreden met de vorige geldtransporteur. Er traden vaak verschillen op tussen de aangeleverde cassettes en wat werd teruggerapporteerd. Dus gingen we op zoek naar een ander.”

Bulktelling voor snelheid en overzicht

"Waarom Brink's? Het is een groot bedrijf, dat bij ons het vertrouwen gaf op een goede manier bezig te zijn. Bovendien was Brink's op dat moment de enige die het tellen in bulk aanbood. De pakweg 30 cassettes die ze ophalen worden bij elkaar geteld en er wordt één bedrag gerapporteerd. Door deze manier van tellen gaat de verwerking sneller en is daarmee goedkoper. Ook hou ik zo een beter overzicht op de inkomsten”, licht Kees Soederhuizen toe. "Afgelopen voorjaar hebben we het werk weer aanbesteed en daar is Brink's als beste uit gekomen. De goede relatie blijft dus.”

Leegschema is maatwerk

Soederhuizen: "Op drukbezochte parkeerplekken zoals de Markt komen ze drie keer per week, terwijl op sommige andere plaatsen één keer per maand voldoende is. Brink's voert uit volgens ons schema, telt in de geldtelcentrale en zet het bedrag op onze rekening. En als we een keer een automaat extra geleegd willen hebben, dan kan dat. Bijvoorbeeld toen we de automaten in de Steenstraat wilden weghalen voor het opbreken van de straat. In ons contract zit iets reserve waardoor we niet voor dit soort dingen apart hoeven afrekenen. Heel prettig zoals dat gaat.”

Professionalisering

Tot 1987 heeft de gemeente Arnhem zelf de parkeergelden verzameld. Toen was betaald parkeren nog niet zo wijd verbreid. "In de jaren zestig werd de 1e parkeermeter geplaatst, bij het station. Sinds 1997 zijn de laatste parkeermeters uit het stadsbeeld verdwenen. Nu heb je een hele andere situatie, sterk geprofessionaliseerd. Dat is ook nodig, want er gaat veel geld in om”, zegt Kees Soederhuizen. "Ik ben blij dat ik het aan de professionals van Brink's kan overlaten. Dan ben ik de sores kwijt en hoef er geen personeel voor te hebben.”